Validen okey oynayan köylülere şiir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/RİZE,

RİZE Valisi Kasım Esen, incelemelerde bulunmak üzere gittiği bir köyde kahvehanede okey oynayanlara oyunu bıraktırıp, 15 dakika kitap okutturdu. Vali Esen, köylülere daha sonra şiir okudu.

Vali Esen, beraberinde Özel İdare Genel Sekreteri Sultan Yılmaz ve İkizdere Kaymakamı Emre Çınar ile birlikte yol genişletme çalışmaları süren İyidere-İkizdere karayolunda incelemelerde bulundu. Ardından bin 800 rakımıyla Rize'nin en yüksek köyü olan İkizdere İlçesi'ne bağlı Sivrikaya Köyü'ne çıkan Vali Esen, köy kahvehanesini ziyaret etti.

Burada okey oynayan köylülerle karşılaşan Esen, oyunu bıraktırdığı köylülere makam aracından getirttiği kitapları dağıttı ve yüksek sesle okutturdu. Kasım Esen, daha sonra da köylülere şiir okudu.

Kahvehanelerde eğitim projesi başlattıklarını belirten Vali Esen, ?Amacımız yaşam boyu eğitim kampanyası çerçevesinde kitap okumayı sevdirmektir. Bu nedenle uygulamaya koyduğumuz projeyle kahvehanelerde, 10 veya 20 dakika da olsa değişik kitapların okunmasını istiyoruz. Bunu başarırsak Atatürk'ün ?Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü yerine getirmiş oluruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber